Η EUROPA ως χορηγός στην έκθεση και τελετή βράβευσης του διαγωνισμού “Room 18”.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 η εκδήλωση στα πλαίσια του διαγωνισμού με τίτλο "ROOM 18-Το νέο αστικό ξενοδοχείο" που πραγματοποίησε το περιοδικό ΔΟΜΕΣ στον χώρο του Μουσείου Μπενάκη, και στην οποία χορηγός ήταν η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ. Η εκδήλωση περιλάμβανε, εκτός από τα εγκαίνια της προσωρινής έκθεσης του διαγωνισμού, και την τελετή βράβευσης των σημαντικότερων έργων που παρουσιάστηκαν στον διαγωνισμό. Την τελετή παρακολούθησαν περισσότεροι των 1000 επισκεπτών από τον αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό κλάδο.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με το άνοιγμα του εκθεσιακού χώρου στο κοινό όπου, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου, εκτέθηκε το σύνολο των έργων που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό μέσω φωτογραφιών και περιγραφής του εκάστοτε έργου. Συνολικά παρουσιάστηκαν 262 συμμετοχές του διαγωνισμού, για την παρουσίαση των οποίων εργάστηκαν 582 δημιουργοί, από 17 χώρες. Το σύνολο των έργων αποτέλεσε ένα μωσαϊκό που τύλιξε τους τοίχους του Μουσείου υπό την μορφή πινακίδων Α1 (60x85cm) και ο επισκέπτης μπορούσε να τα μελετήσει ένα προς ένα με κάθε λεπτομέρεια.

Παράλληλα τα τρία βραβευμένα δωμάτια του ομώνυμου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού, όπως τα φαντάστηκαν και τα σχεδίασαν οι Λεωνίδας Παπαλαμπρόπουλος (1ο Βραβείο - Ελλάδα), João Prates Ruivo (2ο Βραβείο - Πορτογαλία) και Sara Navazo Saez De Arregui & Edorta Larizgoitia Andueza (3ο Βραβείο - Ισπανία), υλοποιήθηκαν εντός του χώρου του Μουσείου σε πραγματικό μέγεθος (κλίμακα 1:1) και με πραγματικά υλικά, όπου ο επισκέπτης μπορούσε να τα «ζήσει» από κοντά με όλες του τις αισθήσεις. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την τελετή βράβευσης και απονομή επαίνων από την κριτική επιτροπή που την αποτελούσαν οι κύριοι Γιάννης Αίσωπος, Γεώργιος Α. Πανέτσος, Μέμος Φιλιππίδης, και Γιώργος Τζιρτζιλάκης, καθώς και από επίτιμους καλεσμένους του αρχιτεκτονικού και ξενοδοχειακού κλάδου.

Το επόμενο στάδιο του προγράμματος - διαγωνισμού είναι η δημιουργία ειδικού τόμου, που θα συμπεριλάβει τις 100 καλύτερες συμμετοχές του διαγωνισμού, σύμφωνα με την αποτίμηση της κριτικής επιτροπής και ένα άρθρο του Ε.Ο.Τ. σχετικά με την ανάγκη για νέους κανονισμούς και προδιαγραφές. Η έκδοση αυτή θα διανεμηθεί τόσο σε αρχιτέκτονες και ξενοδόχους, όσο και σε βιβλιοπωλεία, ενώ θα αποτελέσει και πανεπιστημιακό σύγγραμμα.

Η EUROPA σε όλη την διάρκεια του διαγωνισμού, στάθηκε αρωγός της προσπάθειας του περιοδικού ΔΟΜΕΣ και στήριξε εμπράκτως την σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Η στήριξη στην συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί μέρος ενός συνόλου ενεργειών στην οποία η εταιρία συμμετέχει ενεργά, στηρίζοντας τον αρχιτεκτονικό κλάδο και κατ’ επέκταση το εμπορικό δίκτυο και τους συνεργάτες κατασκευαστές.

Xorigia-se-DOMES

Xorigia-se-DOMES

Xorigia-se-DOMES

Ανακοινώσεις
Συστήματα αλουμινίου EUROPA - πραγματικά 100% ελληνικά προϊόντα
Για την ασφάλειά σας, EUROPA.Προστατεύστε το σπίτι και την περιουσία σας με συστήματα αλουμινίου EUROPA
Για να μην έχετε παρεξηγήσεις, όταν ζητάτε συστήματα αλουμινίου, σιγουρευτείτε ότι τα κουφώματα, τα ρολά, οι σήτες είναι όλα EUROPA!