ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΗΣ EUROPA ΣΤΗΝ 9η BIENNALE ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

2018 09 eia

Η EUROPA στηρίζοντας για ακόμη μια χρονιά το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ), θα παρευρίσκεται ως χορηγός των δράσεων του Ινστιτούτου στα εγκαίνια της έκθεσης της 9ης Biennale Νέων Αρχιτεκτόνων που διοργανώνει το Ινστιτούτο, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00. Η διάρκεια έκθεσης είναι από 27 Σεπτεμβρίου έως 25 Νοεμβρίου 2018.

Η συγκεκριμένη Biennale αποτελεί την 9η σε σειρά, με διαδρομή που ξεκίνησε από το 1995. Σκοπός της ήταν και παραμένει η ανθολόγηση της τρέχουσας παραγωγής των νέων δημιουργών. Η Biennale καταγράφει τα πεπραγμένα της εποχής και προβάλλει ορισμένα έργα που αποτυπώνουν το «στίγμα» της διετίας.

Φέτος το Ε.Ι.Α. αποφάσισε, όπως είχε πράξει και παλαιότερα, να αναβαθμίσει τον ρόλο της επιτροπής επιλογής, προσκαλώντας τα μέλη της να προβληματιστούν πάνω στο υλικό που υποβλήθηκε και να επιλέξουν, ο καθένας ξεχωριστά, τα έργα που θεώρησε ως τα πλέον αξιόλογα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο επισκέπτης της έκθεσης θα μπορεί να 'αναγνώσει' αφενός τις επιλογές των κριτών και αφετέρου τα αιτιολογικά τους κείμενα.

Η πενταμελής επιτροπή αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Ε.Ι.Α., Ηλία Κωνσταντόπουλο και τους αρχιτέκτονες, Κωνσταντίνα Κάλφα, Θεώνη Ξάνθη, Πάνο Τσακόπουλο και Κώστα Τσιαμπάο.

Ανακοινώσεις
Συστήματα αλουμινίου EUROPA - πραγματικά 100% ελληνικά προϊόντα
Για την ασφάλειά σας, EUROPA.Προστατεύστε το σπίτι και την περιουσία σας με συστήματα αλουμινίου EUROPA
Για να μην έχετε παρεξηγήσεις, όταν ζητάτε συστήματα αλουμινίου, σιγουρευτείτε ότι τα κουφώματα, τα ρολά, οι σήτες είναι όλα EUROPA!